Delikatess -och blomsterlöksmarknad i Halltorp

Ölands internationella ostmarknad blev en succé förra året då det var Halltorps Gästgiveris första skördefest i den nya regin.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Halltorp • Publicerad 27 september 2022 • Uppdaterad 28 september 2022
Årets nyhet vid Halltorps gästgiveri är blomsterlöksmarknaden med egen import från Holland.
Årets nyhet vid Halltorps gästgiveri är blomsterlöksmarknaden med egen import från Holland.Foto: Privat

Ett smakrikt sortiment av svenska, italienska, franska och holländska ostar kommer finnas när det för andra året i rad anordnas skördefest vid Halltorps gästgiveri.

– Vi rekommenderar starkt osten Royal blue, Halltorps egna permasan. På Ölands största delikatessmarknad hittar du marmelader, pasta, kex och andra delikatesser. Vi dukar också upp med fina delikatesspresenter till kommande helgernas alla kalas, säger Linda Brolin, konferens och marknadsansvarig.

I Halltorps delibutik finns ett stort sortiment med över 1000 produkter och där bjuds det på överraskning. Årets nyhet är att det dessutom blir försäljning av blomsterlökar av olika slag, tulpaner, narcisser och krokuslökar.

–Vi lovar att besökarna inte kommer bli besvikna på det stora utbudet. Älskar man tulpaner lika mycket som vi gör så är det här ett givet stopp under skördefestresan, säger Linda Brolin.

Inne på hotellet står skördebordet uppdukat varje dag med olika läckerheter från Ölands skörd. Önskar man rusa vidare till nästa utflyktsmål finns delikatessmixlåda att beställa och ta med som take away. Halltorp blomstrar verkligen under skördedagarna!

” Älskar man tulpaner lika mycket som vi gör så är det här ett givet stopp under skördefestresan”
Linda Brolin, konferens och marknadsansvarig.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.