Annons

De prisas för insats som förgyller corona-livet

Sannolikheten är stor att du haft glädje av deras fina arbete senaste året – utan att ha en aning om det. Fram tills nu.
Carl-Gustaf Nilsson och Jonas Börjesson får ett stipendium för skötseln av Mörbylånga kommuns vandringsleder.
Mörbylånga • Publicerad 15 februari 2021
Margaretha Lööf-Johanson (S), Kent Ingvarsson (M), Carl-Gustaf Nilsson, Jonas Börjesson och Kjell Magnusson vid ceremonin utomhus.
Margaretha Lööf-Johanson (S), Kent Ingvarsson (M), Carl-Gustaf Nilsson, Jonas Börjesson och Kjell Magnusson vid ceremonin utomhus.Foto: Mörbylånga kommun

– Vi har inte kunnat umgås inomhus och då har vi istället vandrat, träffats och umgåtts och upplevt vår vackra natur i kommunen. På våra vackra vandringsleder bland annat, säger kommunfullmäktiges ordförande Kjell Magnusson som konstaterar att de kommit in ett flertal berömmande ord kring hur lederna är organiserade och skötta.

På måndagen delade han, Margaretha Lööf-Johanson (S) och Kent Ingvarsson (M) ut kommunfullmäktiges presidiums utmärkelse 2020.

Annons

Det gick till Carl-Gustaf Nilsson och Jonas Börjesson, den personal som sköter vandringslederna i Mörbylånga kommun. De prisas för deras fina arbete med att hålla lederna i fint skick året om. Totalt finns det över fjorton mil väl underhållna vandringsleder.

”I Mörbylånga kommun finns en fantastisk möjlighet att på ett enkelt sätt ge sig ut och upptäcka vår unika natur. I världsarvet på södra Öland går det knappt att undvika att befinna sig vid eller i närheten av en vandringsled, ett naturreservat, en fågellokal eller ett fornminne.”

Motivering

Kommunfullmäktiges presidiums utmärkelse 2020

”Carl-Gustaf Nilsson och Jonas Börjesson har med stort engagemang höjt kvaliteten på kommunens vandringsleder och håller lederna i gott skick så att det är lätt för både kommunens invånare och för turister att kunna vistas i och njuta av naturen. Deras arbete bidrar till att ge besökare en positiv upplevelse i Mörbylånga kommun.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons