Annons

De gula bilarna återvänder till Öland

Varje år arrangerar Svenska T-gulklubben tre träffar runt om i landet, en av dem sker sedan fyra år tillbaka på Öland och det är en träff som växer stadigt.
- Ölandsträffen är den största, säger Martin Arnesson som tillsammans med Ulf Thorén håller i trådarna till träffen.
Borgholm • Publicerad 29 juni 2018
Svenska T-gulklubben arrangerade i år sin fjärde Ölandsträff och ställde ut sina bilar på gräsytan bakom Strand. Även som merparten av bilarna var av den gula “T-gul”-modellen så fanns också flera andra färger representerade, eftersom träffen är öppen för alla Volvo R-ägare.
Svenska T-gulklubben arrangerade i år sin fjärde Ölandsträff och ställde ut sina bilar på gräsytan bakom Strand. Även som merparten av bilarna var av den gula “T-gul”-modellen så fanns också flera andra färger representerade, eftersom träffen är öppen för alla Volvo R-ägare.Foto: Carin Svensson

Svenska T-gulklubbens sommarträff på Öland arrangerades nyligen för fjärde året i rad och Martin Arnesson och Ulf Thorén har märkt att intresset för sommarträffen växer.

– Det har ökat med åtta-tio bilar per år, det sprider sig och det är roligt, i år har vi också fler bilar med från Holland, de kallar sig “Team Cream” och har fem bilar här, säger Martin.

Annons

På träffen välkomnas alla Volvos R-modeller men det är ett övervägande antal av den gula “T-gul” och ett flertal av “T-röd”.

– Men det finns bland annat ett par “Saffran” med också, säger Martin och pekar mot de mörkt guldfärgade bilarna.

”Det finns till exempel ett par “Saffran” med också”, säger Martin Arnesson och syftar på de mörkt guldfärgade R-modellerna.
”Det finns till exempel ett par “Saffran” med också”, säger Martin Arnesson och syftar på de mörkt guldfärgade R-modellerna.Foto: Carin Svensson
Även flera av modellen “T-röd” var med på träffen.
Även flera av modellen “T-röd” var med på träffen.Foto: Carin Svensson
Till årets träff hade Ölandsträffens arrangörer, Martin Arnesson och Ulf Thorén, tagit fram en särskild träff-plakett samt en träff-tröja.
Till årets träff hade Ölandsträffens arrangörer, Martin Arnesson och Ulf Thorén, tagit fram en särskild träff-plakett samt en träff-tröja.
Ölandsträffen växer stadigt och har under sina fyra år ökat med åtta-tio bilar per år.
Ölandsträffen växer stadigt och har under sina fyra år ökat med åtta-tio bilar per år.Foto: Carin Svensson

Årets träff lockade ett 40-tal bilar med en till flera invånare, för i många fall åker man hela familjen till de här träffarna. Den här på Öland sträcker sig över två dagar och är alltid en helg. På lördagen samlades man i år vid Rasta i Kalmar för att i samlad tropp åka mot Borgholm. På vägen gjorde de det numera traditionella stoppet vid slottsruinen för fotografering. Framme i Borgholm ställdes bilarna upp på gräsytan bakom Strand, där träffen var baserad i år, och deltagarna gick runt och tittade på varandras bilar, pratade med varandra och med intresserade besökare innan de senare hade gemensam middag.

På söndagen åkte de en runda på Öland, som de brukar, och i år gick färden söderut längs östra landsvägen och ner till Ottenby för att där åka tillbaka längs den västra kusten och slutligen landa i Arontorp för mat och prisutdelning till de tre bilägare vars bilar fått flest röster under utställningen.

Till årets träff hade Martin och Ulf också tagit fram en särskild träff-tröja med tryck samt en träff-plakett i glas.

– Det blir ett minne och om man vill kan man samla på sig plaketter från de träffar man har varit med på, säger Martin, som redan nu ser fram emot nästa år då det är femårsjubileum för Ölandsträffen.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons