Annons

De är Mörbylångas nya strateger för hållbarhet– och klimatfrågor

Linn Bergsten Ahrens och Anette Jeansson, så heter Mörbylånga kommuns nya hållbarhetsstrateg samt klimatstrateg.
Mörbylånga kommun • Publicerad 11 juni 2019
Linn Bergsten Ahrens, har tidigare arbetat som folkhälsosamordnare i kommunen.
Linn Bergsten Ahrens, har tidigare arbetat som folkhälsosamordnare i kommunen.Foto: Privat

Sedan årsskiftet finns en ny organisation i kommunen och det innebär bland annat att kommunens arbete med näringsliv, folkhälsa, klimat- och energifrågor, landsbygdsutveckling och agenda 2030, ryms under samma hatt.

Kommunens nya hållbarhetsstrateg heter Linn Bergsten Ahrens.

Annons

– Jag ser det som väldigt inspirerande att få arbeta med Agenda 2030 och dess 17 viktiga mål. Jag ser att arbetet kommer ske i breda processer med allt från särskilt utsatta grupper, folkhälsa i övrigt, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Med stöd av de andra samordnarna och strategerna i kommunen hoppas jag att vi tillsammans kan arbeta mer sammanhållet, effektivt och långsiktigt mot ett mer hållbart Mörbylånga kommun. Både för kommunens verksamheter, alla anställda och för kommunens medborgare, säger Linn Bergsten Ahrens.

Kommunens nya klimatstrateg heter Anette Jeansson. Hon har en bakgrund inom miljöområdet och har jobbat i det privata näringslivet bland annat som miljö- och personalchef samt egen företagare inom miljöverksamheten. Hennes anställning kommer löpa under hösten 2019.

Fram tills för drygt en månad sedan arbetade Elvira Laneborg tillsammans med utredare Cajsa Lindberg på heltid som miljö– klimatstrateger i Mörbylånga kommun.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons