1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

De är Mörbylångas nya strateger för hållbarhet– och klimatfrågor

Linn Bergsten Ahrens och Anette Jeansson, så heter Mörbylånga kommuns nya hållbarhetsstrateg samt klimatstrateg.
Linn Bergsten Ahrens, har tidigare arbetat som folkhälsosamordnare i kommunen.
Foto: Privat

Sedan årsskiftet finns en ny organisation i kommunen och det innebär bland annat att kommunens arbete med näringsliv, folkhälsa, klimat- och energifrågor, landsbygdsutveckling och agenda 2030, ryms under samma hatt.

Kommunens nya hållbarhetsstrateg heter Linn Bergsten Ahrens.

– Jag ser det som väldigt inspirerande att få arbeta med Agenda 2030 och dess 17 viktiga mål. Jag ser att arbetet kommer ske i breda processer med allt från särskilt utsatta grupper, folkhälsa i övrigt, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Med stöd av de andra samordnarna och strategerna i kommunen hoppas jag att vi tillsammans kan arbeta mer sammanhållet, effektivt och långsiktigt mot ett mer hållbart Mörbylånga kommun. Både för kommunens verksamheter, alla anställda och för kommunens medborgare, säger Linn Bergsten Ahrens.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Kommunens nya klimatstrateg heter Anette Jeansson. Hon har en bakgrund inom miljöområdet och har jobbat i det privata näringslivet bland annat som miljö- och personalchef samt egen företagare inom miljöverksamheten. Hennes anställning kommer löpa under hösten 2019.

Fram tills för drygt en månad sedan arbetade Elvira Laneborg tillsammans med utredare Cajsa Lindberg på heltid som miljö– klimatstrateger i Mörbylånga kommun.

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Öland

Covid 19: Länsstyrelsen ska ta fram plan för eventuella nya utbrott

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella om det uppstår nya utbrott av covid-19 i höst.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.