Dassigt gjort – slog sönder skithuset

Kommunens tvåhålade utedass vid Ismantorps borg finns inte mer.
– Sönderlagen och inget att laga, rapporterar gata/park-chefen Jan-Åke Johansson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ismantorp • Publicerad 21 januari 2021
Inget hemlighus längre.
Inget hemlighus längre.Foto: Borgholms kommun

Nödläge under ett besök på Ismantorps borg? Förr var kommunens utedass vid parkeringen räddningen, nu får man springa till skogs. Eller hålla sig.

– Ja, vi fick ett samtal idag (torsdag) om att vår allmänna toalett vandaliserats, berättar Jan-Åke Johansson vid kommunens gata/park-avdelning.

Ett platsbesök bekräftade saken.

– Den är helt sönderslagen och inget att laga, när det skett vet vi inte. Tråkigt är det för vi vill ju gärna ha allmänna toaletter vid våra besöksmål, men då vill man inte ha dem sönderslagna.

Ny på gång?

– Vi har toaletten ihop med Statens Fastighetsverk och nu får vi kontakta dem och titta på om vi ska en toalett där fortsättningsvis.

Prislapp på en helt ny?

– Runt 60 000 – 70 000 kronor.

”Den är helt sönderslagen och inget att laga, när det skett vet vi inte.”
Jan-Åke Johansson
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.