Därför söker campingjätte ny vd

Ett av Ölands största campingföretag ”behöver nytt ledarskap” och aviserar vd-byte.
– Vd Thomas Nilsson slutar sin anställning efter tre år på Kapelludden AB med dotterbolag, sägs det i ett pressmeddelande från bolagets styrelseordförande Hans Gerremo.
BORGHOLM • Publicerad 28 augusti 2018
Kapelludden AB i Borgholm omorganiserar och söker ny vd.
Kapelludden AB i Borgholm omorganiserar och söker ny vd.Foto: Arkiv

Kapelludden AB äger förutom campinganläggningen i Borgholm Grönhags camping i Köpingsvik samt Borgholms Badhus. Företaget driver även Köpingbadens camping och har totalt 14 fast anställda samt cirka 55 säsongsanställda.

2015 omsatte bolaget 17,4 miljoner kronor med en vinst på 2,1 miljoner, 2017 hade omsättningen ökat till 18,3 miljoner medan vinsten sjunkit till 161 000 kronor.

I det pressmeddelande Hans Gerremo släppte sent på måndagseftermiddagen sägs att företaget expanderat kraftigt och framgångsrikt under sista 1,5 åren och att de nu står inför utmaningen att fortsätta utveckla verksamheterna och gjorda investeringar med fokus på marknadsföring och försäljning.

– Styrelsen har därför beslutat att ett nytt ledarskap behövs, sägs det vidare och Hans Gerremo vidareutvecklar detta resonemang när Ölandsbladet når honom.

– Vi har kommit till en nivå där vi måste satsa mer på marknadsföring och försäljning och då behövs det ett nytt ledarskap. Det är både vi och Thomas överens om, så det finns ingen dramatik i detta. Han har gjort ett fantastiskt jobb, men har inte de egenskaper vi behöver nu – och det är vi som jag sa helt överens om, säger Hans Gerremo till tidningen.

Vd-rekrytering samt översyn av bolagets organisation ska ske under hösten och tills vidare tar delar av styrelsen över det operativa ansvaret tillsammans med befintlig personal.

Ölandsbladet har utan framgång sökt Thomas Nilsson, men i samma pressmeddelande säger denne:

– Det har varit intressanta och roliga år där jag har fått vara med om att utveckla Kapelludden och förvärv och drift av ytterligare 2 campingar.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.