Annons

Därför flög Försvarsmakten över Öland

BORGHOLM • Publicerad 30 januari 2019 • Uppdaterad 31 januari 2019
Foto: Roland Andersson

Strax efter klockan 11.00 på onsdagsförmiddagen gjordes två överflygningar i Borgholmsområdet som lät ganska högt och flera upplevde att de flög på låg höjd.

– Jag var på väg ur bilen med kikare och kamera när jag plötsligt såg ett plan komma rakt mot mig alldeles ovanför trädtopparna. Första reaktion var att höja kameran men jag slängde den där bak för att hålla för öronen. Vet i sjutton hur det hade gått med hörseln annars, säger en läsare till Ölandsbladet och berättar att han aldrig har sett flygplanen flyga så lågt.

Annons

Försvarsmakten bekräftar att det var deras flygplan och att det handlade om en övning.

–  F 17 har flugit i området och det handlar om ordinarie övningsverksamhet. Vi övar i syfte att bibehålla och utveckla vår förmåga att försvara Sverige, säger Helene Nyberg, kommunikationschef på Blekinge Flygflottilj – F 17.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons