Annons

Danielsons satsar på personlig service

Danielsons herrmode på Storgatan firar i år 113 år. För två år sedan startade de även upp en butik med damkläder rakt över gatan.
Borgholm • Publicerad 22 juni 2018
Sara Hempel och Henrik Hempel hälsar alla välkomna till Danielsons herr- och dambutik på Storgatan.Foto: Maria Brynielsson

Den 1 april 1971 tog Göran och Jörgen Wikestam över Danielsons. Dessförinnan var det deras far Hans Wikestam som förvärvat rörelsen av Sune Danielson, men kom bara att driva den en kortare tid.

När Danielsons herrmode blev utvalda till Årets herrbutik 2014 i Sverige så blev ägarna, Henrik Hempel och Sara Hempel glatt överraskade.

Annons

I motiveringen från juryn den gången stod det:

”Ett handplockat sortiment från de allra bästa leverantörerna, tillsammans med en service utöver det vanliga, lockar kunder inte bara från hela Öland och Kalmar utan även från resten av landet. Sedan 1905 har Danielsons huserat på samma adress i Borgholm och håller ställningen som en välkänd pärla för modeintresserade män”.

– Nu har vi även fått belöning på hemmaplan och det värmde verkligen. Jag och Sara har haft Danielsons i åtta års tid nu och det har varit roliga år, säger Henrik Hempel.

Priset som Årets företagare 2017 delades ut i samband med Ölandsgalan, en fest som finns till för att hylla det öländska näringslivet. I den motiveringen stod det bland annat: ”Genom att handplocka det allra bästa från marknaden med kvalitet i både färg och form har butiken satt Borgholm på kartan för kunder från både denna och andra sidan sundet. Med det breda sortimentet och personlig service når företaget ett stort kundunderlag.

Danielsons i Borgholm är ett fristående företag och de handplockar själva leverantörerna de vill beställa ifrån. I butiken ses ett brett sortiment med välkända märken. Sortimentet har byggts upp under åren utifrån kundernas önskemål.

Något som efterfrågades var en klädbutik med damkläder.

– Vi ville erbjuda båda män och kvinnor kläder med bra kvalité och olika prisklasser, säger Sara Hempel på Danielsons dammode.

När Henrik började arbeta på Danielsons för tio år sedan så var inte modet likadant som det är nu, 2018.

– Nu är det mer blommigt och det är ett smalare mode som gäller. Har man en gång köpt ett par stretchjeans så vill man sällan byta tillbaka till det man hade tidigare.

Kunderna som kommer till Danielsons återkommer gärna år efter år.

Annons

– Vi vinner på att vi är personliga och märker att kundkretsen växer för varje år som går, säger Henrik Hempel.

Han berättar att det är mycket Kalmarkunder och troget stugfolk som besöker butiken för att handla nya kläder.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons