Dagens ros

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 10 november 2020

... till Svenssons Ur & Guld att de tar sin del av ansvaret och har stängt under pandemin. Ett föredöme för oss alla.

Johanne

...jag vill ge Dagens, ja hela veckans, Ros till Peter Boström och Mats Fredsson för ledare och insändare i tisdagens tidning. Här krävs en rejäl portion civilkurage från både politiker och tjänstemän för att Trafikverket ska förstå sitt uppdrag till nytta för medborgarna.

Sören Anderzén

...till den magiska hemsjukvården i Borgholm När ens mamma kommer hem för palliativ vård så önskar man som anhörig bara att det ska fungera. I Borgholm så gör det det, eftersom hemsjukvården kan trolla! De såg till att mamma fick sin sista önskan uppfylld, att få dö hemma, i lugn och ro, omgiven av sina närmaste och utan att ha ont. När mamma berättat hur hon ville ha sin sista tid så gick det mycket snabbt, inom ett dygn så var hon hemma. Borgholms arbetsterapeuter trollade fram en specialmadrass på nolltid medan biståndshandläggare och samordnare såg till att ett team av olika kompetenser var på plats redan den första dagen därhemma. De har flera magiska sjuksköterskor. En som med ljuvlig dialekt och humor dämpar oron hos mammans två ”sorkar”. Och en som likt en ängel dyker upp hos mamma, under hennes sista minuter, och med sin trygghet och sina varma ögon tröstar alla i rummet. Och så finns det de verkliga trollkonstnärerna, hemtjänstens personal. Var tredje timme dygnet runt kommer de in och visar hur riktig omvårdnad går till. De tvättar mamma så ömt, de ändrar liggställning, fuktar munnen och lindrar oro och smärta. På natten tassar de så försiktigt för att inte störa lugnet i lägenheten. Och framförallt så ser de mamma som en medmänniska, inte bara en patient. Ni är magiska och vi anhöriga kommer alltid att tänka på er med stor tacksamhet!

Jonas Uddman

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.