GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Då är jägarna redo för vildsvinsjakt i Slottsskogen

Borgholms kommuns skyddsjägare har fått uppdraget att ansvara för skyddsjakt av vildsvin i Slottsskogen. De är beredda om de får indikationer på att vildsvin fortfarande finns kvar i skogen.
BORGHOLM • Publicerad 27 mars 2018
Om det fortfarande finns vildsvin kvar i Slottsskogen är skyddsjägarna redo.
Om det fortfarande finns vildsvin kvar i Slottsskogen är skyddsjägarna redo.Foto: Alexander Jensen

I februari gjordes minst två observationer av ett vildsvin i Slottsskogen. Ägaren Statens Fastighetsverk ansökte till länsstyrelsen om dispens för skyddsjakt. Eftersom vildsvin riskerar att förstöra viktiga naturvärden och att avskräcka folk från att nyttja naturreservatet.

I början av mars gav länsstyrelsen klartecken till skyddsjakt fram till och med den sista maj. Statens Fastighetsverk har gett kommunens skyddsjägare ansvaret för detta.

Men det är osäkert om det blir någon jakt.

– Vi måste först få en indikation på att vildsvinet fortfarande finns kvar i skogen innan vi börjar jaga, säger kontaktmannen för skyddsjägarna.

– Om det blir jakt så kommer det att ske på kort varsel.

Kommer ni att stänga av skogen i så fall?

– Nej men vi kommer att sätta upp skyltar på gångstigarna. Jakten kommer inte att påverka friluftslivet eftersom den görs på tider då det är väldigt få besökare i skogen. Vi ska göra det lugnt, det blir inga drevkedjor.

Hur kommer jakten att gå till?

– Det blir förmodligen tryckjakt. Vi ska sköta detta snyggt och tyst, målet är att ingen ska märka att vi har varit där.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.