Annons

Covid-vaccin: Sänkt vaccinintervall mellan dos 2 och 3

Tidsintervallet mellan dos två och tre minskar nu till fem månader för alla över 18 år.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 17 december 2021
Tidsintervallet mellan dos två och tre minskar nu till fem månader för alla över 18 år.
Tidsintervallet mellan dos två och tre minskar nu till fem månader för alla över 18 år.Foto: master1305

Region Kalmar län meddelar via sin Facebook-sida att Folkhälsomyndigheten har gett klartecken till regionerna att minska tidsintervallet mellan dos två och dos tre till fem månader för alla över 18 år.

– Detta betyder att om man är 18 år gammal eller äldre och fått en andra dos vaccin nu kan boka tid för sin tredje dos redan efter fem månader. Denna ändring gör att många fler nu kan boka tid för sin tredje dos och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen. Nya bokningsbara tider fylls på efter hand och vi vädjar till invånarna att gå in och boka sin tid på 1177.se, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson på Facebook-sidan.

Annons

Det går inte att fuska och boka en tid för dos tre inom fem månader från sin dos två. Då skickas ett automatiskt SMS ut med följande text: "Tyvärr har du bokat Covid-vaccination för tidigt och behöver därför boka ny tid med rätt tidsintervall, tidigast fem mån. Av- och omboka online på 1177.se."

Vissa som var snabba med att boka en tid för dos tre hann göra detta innan SMS-systemet var uppdaterat och har felaktigt fått detta SMS. I dessa fall kan SMS:et ignoreras. Din tidsbokning är fortsatt giltig.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons