Annons

Covid-relaterat dödsfall för andra dagen i rad

Två personer har avlidit i veckan medan de vårdats med covid-19 på sjukhus i länet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 4 februari 2022 • Uppdaterad 5 februari 2022
Foto: franckreporter

Region Kalmar län meddelar att det rör sig om en man i 95-årsåldern som har avlidit det senaste dygnet. Under torsdagen rapporterades om en man i 85-årsåldern som hade dött. Totalt under pandemin har nu 159 personer med covid-19 avlidit på sjukhus i Kalmar län.

Oavsett dödsfallet så har antalet inlagda med covid-19 minskat märkbart på sjukhusen. 42 inlagda på torsdagen har på fredagen minskat till 34, en minskning med 12 patienter sedan i onsdags.

Annons

Tre av dem vårdas på IVA varav två med respirator – samma antal som under gårdagen. 16 personer har kunnat skrivas ut.

101 nya fall av smitta har konstaterats på Öland, 77 i Mörbylånga och 24 i Borgholm. Det verkliga antalet smittade lär dock vara ett helt annat, i och med att endast följande uppmanas att ta ett PCR-test vid symptom i dagsläget: Du som arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg, du som har ett arbete där du behöver vara på arbetsplatsen samt du som går i förskoleklass, grundskolan eller på gymnasiet.

Sedan pandemin startade har Mörbylånga kommun haft 2 982 kända fall och Borgholms kommun 1 247. I hela länet handlar det om 49 643.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons