Covid–fall rusar uppåt igen på Öland

Onsdagens covid–rapport var den värsta på mycket länge för Öland. Från att ha varit noll fall i stort sett varje dag så är nu plötsligt smittan tillbaka.
Fem fall i Borgholm och tre i Mörbylånga senaste dygnet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 25 augusti 2021 • Uppdaterad 26 augusti 2021
Flertal Covid–fall i Borgholm senaste dagarna.
Flertal Covid–fall i Borgholm senaste dagarna.Foto: Tempura

Det är framför allt i Borgholms kommun som det varit en hel del fall senaste dagarna. Fem på onsdagen och fem på tisdagen. Dessutom fyra på måndagen (dock en svårtippad siffra eftersom den även innefattade justerade fall ända tillbaka till förra våren för region Kalmar län)

För Mörbylånga kommuns del tre fall senaste två dagarna och fem i måndags när siffrorna justerades.

Förra veckan började ön synas lite i statistiken igen med några enstaka ströfall på Öland – dessförinnan noll fall i stort sett varje dag.

För hela länets del ligger antalet fall kring 20–30 per dag senaste tiden – en ökning men fortfarande en bra bit från nivåerna i våras.

På onsdagen låg tre personer inne på sjukhus för vård, ingen av dessa behövde intensivvård.

Totalt under pandemin har Mörbylånga 1264 covid–fall och Borgholm 574 enligt Region Kalmar län.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.