Annons

Covid-19: Två dödsfall – Många smittade på Öland

Två nya dödsfall och många inlagda på sjukhus men för första gången på sju veckor var smittspridningen lägre än veckan innan. Även om den är fortsatt på en hög nivå.
Öland • Publicerad 12 april 2021

Under helgen har ytterligare två personer från länet med covid-19 avlidit. Det handlar om en man i 60-årsåldern och en kvinna i 75-årsåldern. Det innebär att 124 personer har avlidit på sjukhus i länet under pandemin.

Idag är 55 personer inlagda på sjukhus i länet varav nio stycken behöver intensivvård och av dessa vårdas sex stycken med respirator. Det är den högsta siffran på länge.

Annons

Det senaste dygnet har tre stycken blivit utskrivna.

Förra veckan var det dock första gången på sju veckor som antalet smittade minskade jämfört med veckan innan. Förra veckan var det 1 025 personer som bekräftades smittade i covid-19 och veckan innan var det 1 213 personer.

Sedan i fredags har 451 personer i länet bekräftats smittade i covid-19. På Öland handlar det om 46 personer, 25 kommer från Mörbylånga kommun och 21 från Borgholms kommun.

Det senaste dygnet har en person från Borgholm smittats och fem stycken från Mörbylånga kommun.

Totalt har Öland haft 1 130 fall, 379 i Borgholms kommun och 751 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 15 519 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons