Annons

Covid-19: Tusentals nya tider öppnas för vaccination

Möjligheten att boka in sig för vaccination mot covid-19 utökas när tidböckerna till de två vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik öppnas i dag. Det meddelar Region Kalmar län i ett pressmeddelande.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 30 mars 2021
Region Kalmar öppnar snart vaccinationscentraler i Kalmar och Västervik där alla från länet kan vaccinera sig.Foto: South_agency

Totalt handlar det om drygt 14 000 nya tider som är bokningsbara under veckorna 15-16. Inom den närmaste tiden kommer ytterligare drygt 7 000 tider att läggas upp för veckorna 16 och 17. Just nu är det de som är födda 1951 och tidigare som erbjuds vaccination mot covid-19.

– Tidböckerna vid hälsocentralerna har snabbt blivit fulla när nya grupper har erbjudits att vaccinera sig. Därför öppnar vi i dag upp möjligheten att boka in sig vid de två vaccinationscentraler som ska öppnas i Västervik respektive Kalmar, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Annons

Vaccinationscentralerna kommer att öppna om två veckor och vara igång under hela den fortsatta vaccinationskampanjen, parallellt kommer hälsocentralerna och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län att fortsätta erbjuda vaccinationstider.

I Oskarshamn kommer också en vaccinationscentral att öppnas senare under våren. Den kommer efter upphandling att drivas av det privata företaget Idoc. Lokal för centralen är ännu inte klar.

I Kalmar är det stadsbibliotekets gamla lokaler vid Tullslätten som kommer att användas för vaccinationerna, i Västervik kommer vaccinationscentralen att finns i Bryggaren Teater & Konferens vid Spötorget.

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättningen är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se. Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att de behövt sjukhusvård ska istället boka tid på hälsocentral.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons