Annons

Covid-19: Staten ger miljoner till Öland

Region Kalmar får 11,8 miljoner kronor av staten som ska gå till genomförandet av vaccination mot covid-19.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 5 februari 2021
Region Kalmar får 11,8 miljoner kronor av staten som ska gå till genomförandet av vaccination mot covid-19.
Region Kalmar får 11,8 miljoner kronor av staten som ska gå till genomförandet av vaccination mot covid-19.Foto: Pressbild

Regeringen meddelar i ett pressmeddelande att de ger Kammarkollegiet i uppdrag att utbetala 11,8 miljoner kronor till Region Kalmar för investeringar och löpande kostnader för genomförandet av vaccination mot covid-19. Utbetalningen till landets regioner sker i enlighet med en tidigare överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Regeringen och SKR ingick den 8 december en överenskommelse om genomförande av vaccination mot covid-19. Bland annat innebär överenskommelsen att staten åtar sig att betala för vaccin, vaccinationer samt förberedande och löpande åtgärder.

Annons

Regeringen och SKR enades i överenskommelsen om att staten avsätter 400 000 000 kronor, utöver de 300 000 000 kronor som regeringen avsatt under 2020, för att stödja investeringar och löpande kostnader i hela vaccinationskedjan. Av dessa medel tilldelas 300 000 000 kronor regionerna, baseras på regionernas befolkningsandel den 1 november 2020. Övriga 100 000 000 kronor fördelas jämnt mellan regionerna, oberoende av befolkningsmängd.

Medlen utbetalas av Kammarkollegiet senast 28 februari 2021 till regionerna engångsvis utan rekvisition. Medlen får användas för kostnader under 2021.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons