Annons

Covid-19: Smittspridningen ökar rejält – Så många har smittats

38 personer är inlagda på sjukhus och under helgen har 22 ölänningar bekräftats smittade i covid-19.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 29 mars 2021
Smittspridningen ökade rejält förra veckan.Foto: Maksim Tkachenko

Region Kalmar har tekniska problem och har ännu inte kunnat publicera coronasiffrorna för det senaste dygnet. Men under lördag och söndag har 257 personer från länet bekräftats smittade i covid-19.

Förra veckan hade länet 962 konstaterade fall av covid-19 vilket innebär att smittspridningen ökade rejält jämfört med veckan innan då det var 699 fall.

Annons

På Öland har 22 personer bekräftats smittade i covid-19 under helgen, 16 stycken är från Mörbylånga kommun och sex stycken från Borgholms kommun.

Antalet inlagda på sjukhus fortsätter vara stabilt. Idag är 38 stycken inlagda på sjukhus varav fyra behöver intensivvård och tre av dessa vårdas med respirator.

Uppdatering 13:08

Det senaste dygnet har 174 personer från länet bekräftats smittade i covid-19. På Öland handlar det om 17 stycken, 15 från Mörbylånga kommun och 2 stycken från Borgholms kommun.

Totalt under pandemin har Öland haft 945 fall, 317 i Borgholms kommun och 628 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 13 300 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons