Covid-19: Smittspridningen ökar – fler inlagda på sjukhus

Ytterligare ett dödsfall har skett i länet och 130 personer har bekräftats smittade det senaste dygnet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 22 januari 2021
Sjukvården i länet är fortsatt hårt pressad. Antalet personer som behöver vård i covid-19 ökar för fjärde dagen i rad. Bilden är från ett annat sammanhang.
Sjukvården i länet är fortsatt hårt pressad. Antalet personer som behöver vård i covid-19 ökar för fjärde dagen i rad. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Anton Hedberg

Region Kalmar meddelar att en kvinna i 85-årsåldern från länet har avlidit med covid-19 på sjukhus. Sedan pandemin startade har 88 personer avlidit på sjukhus i länet.

Det senaste dygnet har 130 personer i länet bekräftats smittade i covid-19, vilket är en ökning jämfört med igår. På Öland har det också skett en ökning, här har fem personer bekräftats smittade, varav tre personer i Borgholms kommun och två personer i Mörbylånga kommun. Totalt har 680 personer bekräftats smittade på Öland sedan pandemin startade, 430 personer i Mörbylånga kommun och 250 personer i Borgholms kommun. I länet har totalt 8 408 personer bekräftats smittade.

Sedan pandemin startade har 112 457 tester analyserats.

Idag vårdas 50 personer på länets sjukhus varav sju stycken behöver intensivvård och av dem behöver sex personer vårdas med respirator.

Fem personer har skrivits ut det senaste dygnet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.