1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Covid-19: Smittad i Borgholms kommun har avlidit

En person i Borgholms kommun som smittats av covid-19 har avlidit.
Anna Hasselbom Trofast, socialchef i Borgholms kommun.

Fyra personer som har hjälp från socialförvaltningen i Borgholms kommun har sedan tidigare konstaterats sjuka i covid-19. Den senaste veckan har inga nya fall konstaterats.

Däremot har en person, som tidigare konstaterats smittad, avlidit.

– Det är en person som en längre tid har vårdats i livets slutskede för annan sjukdom men också testats positivt för covid-19 som har avlidit och det kan inte uteslutas att covid-19 har varit bidragande orsak till dödsfallet, säger socialchef Anna Hasselbom Trofast.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgholms kommun meddelar också att en jämförelse visar att det har avlidit färre personer inom särskilt boende i år från mars till mitten på maj, jämfört med samma period förra året.

Sammanlagt har 29 personer konstaterats smittade på Öland. 17 i Mörbylånga kommun och 12 i Borgholms kommun.

Så här ser det ut kommun för kommun i Kalmar län. Kalmar: 117, Västervik: 26, Mönsterås: 25, Torsås: 21, Oskarshamn: 20, Nybro: 19, Mörbylånga: 17, Borgholm: 12.

Totalt har 274 personer i länet konstaterats smittade. 21 personer har avlidit på sjukhus, enligt Folkhälsomyndighetens statistik har 29 personer i länet avlidit och enligt Socialstyrelsen.

25 personer var på måndagsmorgonen inlagda på sjukhus, ingen av dem på intensivvårdsavdelning. 147 personer har skrivits ut från sjukhus. Totalt har 2389 tester gjorts på misstänkt smittade personer.

På måndagen inleddes den utökade provtagningen för vård- och omsorgspersonal.