Covid-19: Så många har vaccinerats

Minst 4 553 personer är nu vaccinerade mot covid-19 i Kalmar län. Det uppger Region Kalmar i ett pressmeddelande.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 15 januari 2021
Minst 4 553 personer är nu vaccinerade mot covid-19 i Kalmar län. Det uppger Region Kalmar i ett pressmeddelande.
Minst 4 553 personer är nu vaccinerade mot covid-19 i Kalmar län. Det uppger Region Kalmar i ett pressmeddelande.Foto: Pressbild

Region Kalmar förklarar också att siffran kan vara något högre då någon definitiv veckoredovisning ännu inte har kommit från två av länets kommuner.

I huvudsak är det omsorgstagare vid särskilda boenden i länet som har vaccinerats, några kommuner i länet har också kommit igång med personalvaccineringar.

Nästa vecka med kommer vaccinationerna att breddas till personal inom kommunernas omsorgsverksamhet och hemtjänst som jobbar nära sköra äldre samt sjukvårdspersonal som jobbar med covid-sjuka.

Också den andra sprutan vaccin kommer att börja ges till de omsorgstagare på särskilda boende som vaccinerades allra först i slutet av december.

Totalt kommer 3 250 doser att fördelas kommande vecka. Till och med fredagen har Region Kalmar län mottagit totalt 8 300 vaccindoser.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.