Covid 19: Ökning av antalet smittade på Öland

Statistiken från Region Kalmar visar att ytterligare sju personer på Öland bekräftats smittade med covid-19 under måndagen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 18 januari 2021
Totalt har 84 personer dött på sjukhus i länet med covid-19.
Totalt har 84 personer dött på sjukhus i länet med covid-19.

Efter en lugn helg med få nya rapporterade smittade (fyra i Mörbylånga kommun, ingen i Borgholms kommun) visade måndagen på ökad smitta.

Mörbylånga har 413 bekräftat smittade, en ökning med fem sedan söndagen.

Borgholm har 246 smittade, en ökning med två sedan söndagen.

Antalet smittade i länet har minskat totalt sett under föregående vecka. Vecka 1 var det 1 023 nya smittade, vecka 2 var det ”bara” 652 nya smittade.

Under helgen har sammanlagt sju personer med covid-19 dött på något av länets sjukhus. Totalt har 84 personer från länet avlidit med covid-19 på länets sjukhus sedan pandemin startade. Utöver detta har tre patienter från andra län som vårdats av Region Kalmar län avlidit.

Just nu ligger 43 personer inne på länets sjukhus med covid-19. Av dem behöver sju intensivvård.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.