Annons

Covid-19: Nytt dödsfall – smittspridningen fortsätter öka

Ytterligare en person har dött i covid-19 och smittspridningen fortsätter öka.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 1 mars 2021
Ytterligare en person har dött i covid-19. 112 personer har dött sedan pandemin drabbade landet.
Ytterligare en person har dött i covid-19. 112 personer har dött sedan pandemin drabbade landet.Foto: Anton Hedberg

En man i 90-årsåldern från länet har dött i covid-19 det senaste dygnet. Totalt har 112 personer med covid-19 dött på länets sjukhus sedan pandemin startade för ett år sedan. Idag är 25 personer inlagda på sjukhus och sex personer behöver intensivvård med respirator.

Smittspridningen fortsätter att öka i länet. Förra veckan var det 494 personer som bekräftades smittade i covid-19. Veckan innan var det 406. Det är andra veckan i rad som smittspridningen ökar, dessförinnan hade den minskat i fem veckor.

Annons

Sedan i fredags har 209 personer bekräftats smittade. På Öland handlar det om sex personer, alla boende i Mörbylånga kommun.

Totalt har 802 fall bekräftats på Öland sedan pandemin startade 277 i Borgholms kommun och 525 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 10 560 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons