Annons

Covid-19: Nytt dödsfall – Smittspridningen fortsätter minska

En person med covid-19 har avlidit under helgen men smittspridningen minskade för fjärde veckan i rad.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 7 juni 2021
En person med covid-19 har avlidit under helgen men smittspridningen minskade för fjärde veckan i rad.
En person med covid-19 har avlidit under helgen men smittspridningen minskade för fjärde veckan i rad.Foto: Maksim Tkachenko

Region Kalmar län meddelar att ytterligare en person från länet med covid-19 har avlidit i helgen på länets sjukhus. Det handlar om en kvinna i 65-årsåldern.

Det innebär att 141 personer med covid-19 har avlidit på länets sjukhus under pandemin.

Annons

Idag är elva personer inlagda på sjukhus i länet på grund av covid-19. Tre personer behöver intensivvård och två av dem vårdas med respirator.

Smittspridningen fortsätter att minska. Förra veckan var det 193 covid-19-fall jämfört med veckan innan då det var 302 stycken. Det är fjärde veckan i rad som det minskar.

Sedan i fredags har 57 personer från länet bekräftats smittade av covid-19. Det senaste dygnet handlar det om 14 personer.

På Öland har bara en person bekräftats smittad av covid-19 sedan i fredags och den kommer från Mörbylånga kommun.

Totalt har Öland haft 1 759 fall, 1 222 i Mörbylånga kommun och 537 i Borgholms kommun. I hela länet handlar det om 23 092 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons