Annons

Covid-19: Nytt dödsfall – Så många har smittats på Öland

En kvinna i 85-årsålder med covid-19 har dött. Under helgen hade Öland 14 konsterade fall.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 15 mars 2021
En kvinna i 85-årsålder med covid-19 har dött. Under helgen hade Öland 14 konsterade fall.
En kvinna i 85-årsålder med covid-19 har dött. Under helgen hade Öland 14 konsterade fall.Foto: Arkiv

Under det senaste dygnet har en 85-årig kvinna från länet dött i covid-19. Totalt har 115 personer med covid-19 dött i länet sedan pandemin startade.

Idag är 36 personer inlagda på sjukhus på grund av covid-19 och sju personer behöver intensivvård med respirator.

Annons

Förra veckan var det 575 personer som bekräftats smittade i covid-19. Det innebär att det var fjärde veckan i rad som smittspridningen ökade i länet.

Sedan i fredags har 184 personer bekräftats smittade av covid-19 i länet. På Öland handlar det om 14 personer, fem av dem bor i Borgholms kommun och nio personer i Mörbylånga kommun.

Sedan pandemin startade har Öland haft 841 bekräftade fall, 288 i Borgholms kommun och 553 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 11 653 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons