Annons

Covid-19: Nytt dödsfall – nära all time high i antalet smittade

Nytt dödsfall och en rejäl ökning av antalet smittade det senaste dygnet
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 30 mars 2021
En kvinna i 70-årsåldern med covid-19 har dött det senaste dygnet. Totalt har 119 personer från länet dött på sjukhus sedan pandemin startade.
En kvinna i 70-årsåldern med covid-19 har dött det senaste dygnet. Totalt har 119 personer från länet dött på sjukhus sedan pandemin startade.Foto: Anton Hedberg

Region Kalmar meddelar att en kvinna i 70-årsåldern med covid-19 har dött det senaste dygnet. Totalt har 119 personer från med covid-19 dött sedan pandemin startade.

Idag är 41 personer inlagda på sjukhus, vilket är fler än igår, och fyra stycken behöver intensivvård varav en person med respirator. Sju personer har blivit utskrivna det senaste dygnet.

Annons

233 personer från länet har bekräftats smittade i covid-19 det senaste dygnet, det är inte långt ifrån all time high under en dag som var förra veckan.

På Öland handlar det om 12 personer, nio stycken är från Mörbylånga kommun och tre stycken från Borgholms kommun.

Totalt har Öland haft 957 fall sedan pandemin startade, 637 i Mörbylånga kommun och 320 i Borgholms kommun. I länet har det varit 13 533 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons