unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Covid-19: Nytt dödsfall i länet till följd av covid-19

En man i 95-årsåldern har avlidit i covid-19. Mannen som bodde på ett särskilt boende, men avled på sjukhus, hade bakomliggande sjukdom.
Foto: Pressbilder

Dödsfallet är det sjunde bekräftade i Kalmar län. Utöver det finns ett antal fall där symtom med stor sannolikhet talar för att dessa personer avlidit i sviterna av covid-19. Men då de inte testats ingår de heller inte i statistiken över avlidna med bekräftad covid-19.

På onsdagen var sammanlagt 36 personer inlagda vid Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. 7 av dem låg på intensivvårdsavdelning, varav fem vårdades i respirator.

117 personer har hittills konstaterats smittade med det nya coronaviruset. Totalt har 1 237 prover analyserats vid det mikrobiologiska laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar.

I Sverige har totalt 1937 personer avlidit till följd av covid-19.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)