Annons

Covid-19: Många nya fall i en av Ölandskommunerna

190 nya fall av covid-19 har konstaterats i Kalmar län det senaste dygnet. På Öland har 21 personer testats positivt, 19 av dessa i Mörbylånga kommun.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 13 maj 2021
190 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet.
190 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet.Foto: Helen Edvall

Smittan ser inte ut att släppa sitt grepp om Kalmar län ännu. När Region Kalmar presenterade torsdags siffror visade det sig att 190 personer testats positivt sedan igår. Totalt har 20 610 personer smittats av coronaviruset.

För Ölands del är det Mörbylånga kommun som drabbats av flest nya fall. 19 personer har konstaterats smittade i Mörbylånga och 2 i Borgholms kommun.

Annons

Totalsiffran för Öland är 1 555 smittade, 1050 i Mörbylånga kommun och 505 i Borgholms kommun.

35 vårdas på sjukhus. Det är en mer än igår trots att åtta personer skrivits ut från sjukhus det senaste dygnet. Sju personer vårdas på intensivvårdsavdelning varav sex i respirator.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons