Annons

Covid-19: Fyra personer döda – Smittspridningen minskar

Fyra personer har under helgen dött på sjukhus och 48 personer är nu inlagda på sjukhus på grund av covid-19.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 1 februari 2021
Fyra personer har under helgen dött på sjukhus och 48 personer är nu inlagda på sjukhus på grund av covid-19.
Fyra personer har under helgen dött på sjukhus och 48 personer är nu inlagda på sjukhus på grund av covid-19.Foto: Arkiv

Fyra personer har under helgen dött i covid-19. Det handlar om tre kvinnor, två i 85-årsåldern och en i 90-årsåldern samt en man i 90-årsåldern. Totalt har 99 personer dött i covid-19 på länets sjukhus sedan pandemin startade.

Idag ligger 48 personer inlagda på sjukhus varav fyra stycken behöver intensivvård med respirator. Vilket är en ökning med åtta personer från i fredags.

Annons

Sedan i fredags har 94 personer i länet bekräftats smittade av covid-19. Men smittspridningen minskar för tredje veckan i rad. Förra veckan bekräftades 443 personer smittade i covid-19 och veckan dessförinnan var det 570 personer.

På Öland handlar det om sju personer varav en person i Borgholms kommun och sex personer i Mörbylånga kommun. Totalt har 711 personer bekräftats smittade sedan pandemin startade för snart ett år sedan, 258 i Borgholms kommun och 453 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 8 997 personer.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons