Annons

Covid-19: Fortsatta många nya smittade på Öland

Antalet konstaterade fall av covid-19 är fortsatt högt i länet och på Öland. Över 200 nya fall har rapporterats sedan igår, 22 av dessa på Öland.
Öland • Publicerad 17 april 2021
22 nya fall av covid-19 har konstaterats på Öland det senaste dygnet
22 nya fall av covid-19 har konstaterats på Öland det senaste dygnet

220 personer i Kalmar har konstaterats smittade det senaste dygnet. 22 av dessa bor på Öland, 9 i Borgholms kommun och 13 i Mörbylånga kommun.

Totalt betyder det att 1 225 personer på Öland konstaterats smittade det dryga året sedan coronapandemin slog till. 418 i Borgholms kommun och 807 i Mörbylånga kommun.

Inga nya dödsfall har rapporterats sedan igår. Däremot vårdas hela tio personer på intensivvårdsavdelning på något av länets sjukhus, nio av dessa vårdas i respirator.

47 personer vårdas på sjukhus, en liten minskning från de 50 som siffran var under fredagen. Nio personer har skrivits ut från sjukhus det senaste dygnet.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons