Annons

Covid-19: Flera hundra smittade senaste dygnet

Antalet bekräftade smittade steg dramatiskt det senaste dygnet. Det är också något fler som behöver vård på sjukhus.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 25 mars 2021
Det senaste dygnet har 241 personer från länet bekräftats smittade i covid-19.
Det senaste dygnet har 241 personer från länet bekräftats smittade i covid-19.Foto: Maksim Tkachenko

Region Kalmar län har släppt dagens coronasiffror och de visar att under det senaste dygnet har 241 personer från länet bekräftats smittade i covid-19. Under en pressträff på onsdagen varnade smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin för att vi var på väg mot all time high under ett dygn.

På Öland är det 14 personer som har bekräftats smittade det senaste dygnet, fyra stycken i Borgholms kommun och tio stycken i Mörbylånga kommun.

Annons

Sedan pandemin startade har 900 fall konstaterats på Öland, 307 i Borgholms kommun och 593 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 12 735 fall.

Idag är 40 personer inlagda på sjukhus och fem personer behöver intensivvård varav fyra stycken med respirator. Det är något fler än igår.

Det senaste dygnet har fem personer blivit utskrivna.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons