Annons

Covid-19: Färre vårdas på sjukhus

Antalet inlagda på sjukhus med covid-19 minskar stadigt i länet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 21 maj 2021
21 personer med covid-19 vårdas på länets sjukhus.
21 personer med covid-19 vårdas på länets sjukhus.

Däremot ökar antalet smittade rejält i fredagens statistik. Så här förklarar Region Kalmar det i ett pressmeddelande:

”I dagens statistik sker en korrigering av antalet via provtagning konstaterat smittade som omfattar tiden från oktober 2020 till dagens datum. Vid en kontroll har det visat sig att en datakälla när det gäller provtagning inte kommit in i statistiken. Totalt omfattar korrigeringen 1 200 positiva fall. Fallen ligger jämnt fördelade över tiden och påverkar alltså inte trendbilden”.

Annons

Totalt redovisas 22 412 bekräftat smittade i länet, jämfört med 21 172 dagen innan. Mörbylånga kommun har 1 177 fall, Borgholms kommun 528 fall.

Av dagens siffror framgår också ytterligare ett dödsfall på sjukhus med covid-19 det senaste dygnet. Det gäller en man i 75-årsåldern.

På sjukhus vårdas under fredagen 21 personer med covid-19. Av dem får fyra intensivvård, samtliga med respirator.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons