Annons

Covid-19: Elfte konstaterade fallet i Kalmar län

Ytterligare ett fall av covid-19 har konstaterats i Kalmar län det gångna dygnet. Totalt är antal fall nu elva. Ytterligare tre personer misstänks vara smittade.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 21 mars 2020
Ytterligare ett fall av covid-19 har konstaterats i Kalmar län det gångna dygnet.
Ytterligare ett fall av covid-19 har konstaterats i Kalmar län det gångna dygnet.

Det senast bekräftade fallet handlar om en man i 80-årsåldern som har upptäckts via kontaktspårning kopplat till tidigare fall. Patienten hade lindriga symptom och provtagning bekräftade att det rörde sig om covid-19. Mannen vårdas på infektionskliniken men mår förhållandevis bra.

Totalt har nu elva personer bekräftats smittade i Kalmar län. Tre personer ligger för närvarande inlagda på sjukhus.

Annons

Under den gångna veckan har kontaktspårning skett för att se om fler kan ha smittats. Minst tre personer med milda symptom som kan vara förenliga med covid-19 har identifierats. Ingen av dem kommer dock att provtas då de inte är i behov av sjukhusvård utan kan vårda sig själva i hemmet. Däremot har de fått förhållningsregler av infektionsläkare att hålla sig hemma och inte träffa andra personer förrän de känt sig friska i minst två dygn.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons