GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

COVID-19: Drar igång kampanj för att fler ska vaccineras

Nästan alla hälsocentraler i länet kommer erbjuda drop-in för vaccination mot covid-19. Satsningen görs för att få fler att vaccinera sig.
Öland • Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 20 oktober 2021
Nästan alla hälsocentraler i länet kommer erbjuda drop-in för vaccination för covid-19. Satsningen görs för att få fler att vaccinera sig.
Nästan alla hälsocentraler i länet kommer erbjuda drop-in för vaccination för covid-19. Satsningen görs för att få fler att vaccinera sig.Foto: master1305

Det första tillfället är onsdagen den 20 oktober.

Samtliga offentliga hälsocentraler och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län kommer att ha drop-in mellan klockan 15 och 18, för alla som är 16 år och äldre. Enda undantagen är Husläkarcentrum och Slottsfjärden i Kalmar samt Riddarhusläkarna i Västervik.

Också vid länets tre sjukhus kommer drop-in-vaccinationer att erbjudas vid samma tidpunkt.

Det behövs ingen förhandsbokning för att vaccinera sig under drop-in-tiden. Det enda man behöver ha med är legitimation och en underskriven samtyckesblankett om man är under 18 år.

Det är även planerat för drop-in på hälsocentralerna den 27 oktober mellan klockan 15 och 18.

Region Kalmar län har skickat ut vykort med information om drop-in-tiderna. Alla som är 80 år och äldre ska även ha fått ett brev med erbjudande och information om att ta en tredje dos vaccin. Något som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.