Annons

Covid-19: 65-åring har avlidit – Smittspridningen ökar rejält

Smittspridningen ökade rejält förra veckan och det senaste dygnet har ytterligare en person med sjukdomen avlidit.
Öland • Publicerad 19 april 2021
Foto: Maksim Tkachenko

Regionen meddelar att ytterligare en person från länet har avlidit på sjukhus med covid-19. Det handlar om en man i 65-årsåldern. Det innebär att 128 personer nu har avlidit med covid-19 på länets sjukhus sedan pandemin startade.

Idag vårdas 51 personer på länets sjukhus i covid-19, varav nio stycken behöver intensivvård med respirator.

Annons

Tre personer har blivit utskrivna senaste dygnet.

Smittspridningen tog återigen rejäl fart förra veckan efter att veckan innan dess minskat för första gången på sex veckor. Förra veckan bekräftades 1 412 personer smittade i covid-19. Veckan innan var antalet 1 018.

Det senaste dygnet har 166 personer från länet bekräftats smittade i covid-19. På Öland handlar det om sju personer, två från Borgholms kommun och fem stycken från Mörbylånga kommun.

Totalt har Öland haft 1 256 fall varav 828 fall i Mörbylånga kommun och 428 i Borgholms kommun. I länet handlar det om 16 925 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons