Annons

Covid-19: 55-åring har dött – smittspridningen ökar

Smittspridningen fortsätter öka för tredje veckan i rad och allt fler blir inlagda på sjukhus.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 8 mars 2021
Smittspridningen fortsätter öka för tredje veckan i rad och allt fler blir inlagda på sjukus.
Smittspridningen fortsätter öka för tredje veckan i rad och allt fler blir inlagda på sjukus.Foto: Anton Hedberg

Under helgen har en 55-årig man från länet med covid-19 dött på länets sjukhus. Totalt har 114 personer med covid-19 dött på länets sjukhus.

Antalet inlagda på sjukhus i länet på grund av covid-19 fortsätter att öka. I dag är det 38 personer och åtta stycken behöver intensivvård varav sju stycken med respirator.

Annons

Förra veckan var det 534 bekräftade fall av covid-19 i länet och det innebar också en ökning för tredje veckan i rad.

Under helgen har 232 personer i länet bekräftats smittade i covid-19. På Öland handlar det om nio personer, fyra stycken i Borgholms kommun och fem stycken i Mörbylånga kommun. Sedan pandemin startade har Öland 817 bekräftade fall, 282 i Borgholms kommun och 535 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 11 086 fall.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons