GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covid-19: 35 nya fall på Öland - så många vårdas på sjukhus

Det senaste dygnet har ytterligare 35 fall av covid-19 konstaterats på Öland, enligt den senaste statistiken från regionen.
Öland • Publicerad 13 januari 2022 • Uppdaterad fredag 06:40
Omikron har fullständigt tagit över och smittar mycket snabbare och effektivare än tidigare varianter av covid-19, men verkar inte orsaka lika allvarlig sjukdom.
Omikron har fullständigt tagit över och smittar mycket snabbare och effektivare än tidigare varianter av covid-19, men verkar inte orsaka lika allvarlig sjukdom.Foto: franckreporter

Det rör sig om 15 fall i den norra kommunen och 20 i den södra. För Mörbylånga kommun handlar det nu om 46 fall hittills i veckan, för Borgholm 23.

Totalt i Kalmar län har 1 238 personer smittats denna vecka.

15 personer med covid-19 är inlagda på sjukhus i länet, vilket är en mer än dygnet före. En patient får intensivvård, i respirator. Två personer har kunnat skrivas ut.

Under pandemin har 152 personer dött med covid-19 på sjukhus i länet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.