Annons

Covid-19: 149 coronafall – Så många har smittats på Öland

Den höga smittspridningen fortsätter, under helgen har 471 personer från länet smittats.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 10 maj 2021
Den höga smittspridningen fortsätter, under helgen har 471 personer från länet smittats.
Den höga smittspridningen fortsätter, under helgen har 471 personer från länet smittats.Foto: Anton Hedberg

Region Kalmar län har släpps dagens coronasiffror och de visar att 149 personer från länet har bekräftats smittade i covid-19 det senaste dygnet. 471 personer har smittats sedan i fredags.

På Öland handlar det om åtta personer det senaste dygnet. Sju personer från Mörbylånga kommun och en i Borgholms kommun.

Annons

Under helgen har 37 personer bekräftats smittade på Öland. Sex personer i Borgholms kommun och 31 personer i Mörbylånga kommun.

Totalt har Öland haft 1 529 fall, 1 026 i Mörbylånga kommun och 503 i Borgholms kommun. I länet handlar det om 20 267 fall.

Idag är 35 personer inlagda på sjukhus i länet på grund av covid-19 och av dem behöver fem intensivvård varav fyra med respirator.

Fyra personer har blivit utskrivna senaste dygnet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons