Annons

Christian Cederroth: ”Jag ville sätta ned foten”

Allt kan missförstås och uttryckssättet kanske var illa valt kan jag medge.
Publicerad 19 april 2018
Detta är en opinionstext i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christian Cederroth, förklarar arrangemanget att bränna böcker.
Christian Cederroth, förklarar arrangemanget att bränna böcker.

Vad som emellertid klargjorts noga bland annat i talet och i någon mån återgetts i texterna är att det här var exakt tvärt emot historiska horribla bokbränningar som vi givetvis tar maximalt avstånd från:

Det var istället en manifestation för människors lika värde, vare sig det gäller "grad av solbränna" (från funktionell hudton till likblek och oskyddad som jag själv), "ursprungsland" (jag har ofta "kul åt" folk som "inte gillar utlänningar"; det finns ju sju miljarder ... ("Det vet man ju hur så'na är, dem gillar jag inte")) eller som nu ... "könstillhörighet".

Annons

Jag skapade eventet i affekt i torsdags kväll, grundbulten var Engdahls sågning av Prof. Danius i media och när ""lösningen"" var att Frostensson (ok!) och Sara Danius (!?!) skulle avgå, ja då brast det.

I tron att ingen skulle reagera nämnvärt avinstallerade jag mina appar, SAOL; SAOB, i protest. Varefter jag insåg att det förstås inte hade någon som helt effekt på opinionen. Så om jag också gör mig av med med All Time Favourite Book, så kanske det märks lite mer var tanken.

Ville sätta ned foten och ta avstånd från Akademien i dess nuvarande form/uppsättning; i tron att inte många fler skulle reagera och att det skulle accepteras att "Akademien var räddad", som en ledamot uttryckte det. Business as usual bland av makt överfyllda män.

Beklagar om jag orsakat obehagliga tankar. Vill bara gott!

Christian Cederroth

Annons
Annons
Annons
Annons