GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Byten av tusentals elmätare är påbörjat

Nu är bytena till nya smarta elmätare påbörjade i Borgholm Energis elnät. Först ut är alla fritidshus som får sina elmätare utbytta mellan juni-juli och därefter påbörjas bytena hos fasthushåll i augusti.
Elmätare byts ut i Borgholms kommun.
Elmätare byts ut i Borgholms kommun.

Efter regeringens krav om att kunna möta en mer energikrävande framtid gick nätägarna Kalmar Energi, Borgholm Energi, Ålem Energi och Oskarshamn Energi ihop i ett gemensamt projekt att byta ut alla elmätare hos sina kunder. De fyra regionala branschkollegorna samarbetar med systemleverantören Aidon och Hydrostandard Mätteknik Nordic som genomför installationen.

I veckan har bytena hos Borgholm Energis kunder dragit igång. Totalt rör det sig om 4 635 elmätare i kommunen.

– Med de nya mätarna ger vi som leverantör våra kunder möjligheten att styra energianvändning efter tillgången från hållbara produktionskällor på ett effektivt sätt, säger Markus Wertwein-Ros, VD på Borgholm Energi, i ett pressmeddelande.

De nya elmätarna ingår som en del i kundernas elnätsabonnemang och utgör ingen extra kostnad för elnätskunderna.

Läs mer