Annons

Byten av tusentals elmätare är påbörjat

Nu är bytena till nya smarta elmätare påbörjade i Borgholm Energis elnät. Först ut är alla fritidshus som får sina elmätare utbytta mellan juni-juli och därefter påbörjas bytena hos fasthushåll i augusti.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun • Publicerad 9 juni 2021
Elmätare byts ut i Borgholms kommun.
Elmätare byts ut i Borgholms kommun.

Efter regeringens krav om att kunna möta en mer energikrävande framtid gick nätägarna Kalmar Energi, Borgholm Energi, Ålem Energi och Oskarshamn Energi ihop i ett gemensamt projekt att byta ut alla elmätare hos sina kunder. De fyra regionala branschkollegorna samarbetar med systemleverantören Aidon och Hydrostandard Mätteknik Nordic som genomför installationen.

I veckan har bytena hos Borgholm Energis kunder dragit igång. Totalt rör det sig om 4 635 elmätare i kommunen.

Annons

– Med de nya mätarna ger vi som leverantör våra kunder möjligheten att styra energianvändning efter tillgången från hållbara produktionskällor på ett effektivt sätt, säger Markus Wertwein-Ros, VD på Borgholm Energi, i ett pressmeddelande.

De nya elmätarna ingår som en del i kundernas elnätsabonnemang och utgör ingen extra kostnad för elnätskunderna.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons