Annons

Butiken fyller fem år: Bytte karriär och satsade allt – ”Fullt fokus”

För fem år sedan tog Malin Danielsson emot de första kunderna i sin butik intill torget, Miniliten. Att hon valde att starta butiken är inget hon ångrat.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 4 juni 2021
Malin Danielsson har sedan fem år tillbaka Miniliten. Just nu njuter hon av föräldraledigheten med sonen Stellan.
Malin Danielsson har sedan fem år tillbaka Miniliten. Just nu njuter hon av föräldraledigheten med sonen Stellan.Foto: Privat

Malin Danielsson är född och uppvuxen i Bredsättra. Under gymnasietiden utbildade hon sig till frisör på Lars Kagg och bodde därefter kvar i Kalmar under några års tid.

.– Jag jobbade ett antal år på Frisören i Borgholm och 2010 flyttade jag och min man hit då även han fick jobb i Borgholm. Sedan 2014 driver han eget företag inom byggbranschen och vi bor kvar i Borgholm med våra tre barn Vincent nio år, Ines sex år och Stellan som är sju månader.

Annons

Efter tio år inom frisöryrket och föräldraledigheten med andra barnet närmade sig slutet var Malin sugen på att göra något annat.

” Nu ser vi ljuset i tunneln, med vaccin och sommar på väg kan det bara bli bättre”
Malin Danielsson, Miniliten

Hon visste inte riktigt vad hon ville göra istället och påbörjade studier inom företagsekonomi.

– I början av 2016 lade barnbutiken Kullerbytta som funnits länge i stan ner och då kom idén att starta något liknande. Borgholm har ju ett fantastiskt butiksutbud för övrigt så jag tänkte att det borde finnas marknad för en barnbutik också och på den vägen är det, säger Malin.

Därefter gick allt väldigt snabbt.

– Jag fick tag på en bra lokal, banken sa ja och leverantörerna nappade så jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb och satsade allt på butiken.

Den 20 maj 2016 öppnade Miniliten efter några veckors hårt arbete. Butiken fick ett fantastiskt mottagande redan från start och det har gått bra sen dess.

Miniliten har ett stort sortiment av barnkläder, träleksaker, babyprodukter, accessoarer och presentartiklar från välkända varumärken.

– Vi har kläder för barn från nyfödd upp till cirka 12 års ålder och handplockar allt i sortimentet. Många kommer till oss för att hitta fina presenter till dop och födelsedagar och vi skickar ibland till kunder som bor långt bort. Vi har också en liten hörna med second hand som är väldigt uppskattad.

Malin säger att pandemin det senaste året har påverkat försäljningen. Personalen har fått tänka om och anpassa sig och det har stundtals varit tufft.

– För mig personligen blev det ett minst sagt annorlunda år då jag var gravid och fick barn under 2020. Under samma tid gick företaget igenom krisen. Tack vare personalen och alla fantastiska kunder som verkligen stöttat genom att handla mer lokalt och gynna oss småföretagare har vi klarat oss. Nu ser vi ljuset i tunneln, med vaccin och sommar på väg kan det bara bli bättre.

Annons

Nu är Malin delvis föräldraledig med lilla Stellan som föddes i oktober men sköter allt pappersarbete och alla inköp till butiken. För tillfället har hon tre anställda som sköter butiken när hon inte själv är på plats.

Vad hoppas du på framöver?

– Då hoppas jag kunna få igång en webshop. Just nu är det fullt fokus på sommarsäsongen och så ska jag försöka njuta lite av att vara mammaledig med Stellan ett par månader till. Det är inte så lätt att släppa jobbet men man får försöka små stunder i alla fall.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons