Butik till salu i Borgholm – ”De får komma med bud”

Efter över 30 år med flera modebutiker i Borgholm ser Ahmad Naseer slutet på verksamheten. Nu är butiken vid Storgatan/Köpmangatan till salu, på sikt ska alla butiker säljas.
BORGHOLM • Publicerad 29 juli 2019
Ahmadela Cykel och klädbutiken på Storgatan i samma fastighet är just nu till salu.
Ahmadela Cykel och klädbutiken på Storgatan i samma fastighet är just nu till salu.Foto: Alexander Jensen

I över 30 år har Ahmad Naseer drivit modebutiker i Borgholm men nu ska han börja trappa ner sin verksamhet. Butiken vid Södra Långgatan såldes tidigare i år och nu är även butiken på Storgatan/Köpmangatan till salu. Den har en del med väskor och kläder samt en med cykelverkstad, försäljning av cyklar och reservdelar till dessa.

Planen är även att sälja butiken vid torget.

– Jag har mycket runt mig och det blir för mycket jobb. Jag har familj nu och behöver lugna ner mig. Det är jobbigt när min son ringer och undrar varför jag aldrig kommer hem.

– Jag var här vid 05.00 idag och började städa och förbereda för öppningen. Man måste jobba mycket för att få det här att gå runt. Det funkar inte att bara ha öppet 10 till 18, då överlever man inte.

Ahmad Naseer planerar att sälja alla sina butiker i Borgholm. Han vill ta det lugnare och få mer tid till sin familj.
Ahmad Naseer planerar att sälja alla sina butiker i Borgholm. Han vill ta det lugnare och få mer tid till sin familj.Foto: Alexander Jensen

Ahmad Naseer kom till Sverige från Pakistan för 40 år sedan. Först bodde han i Stockholm men sedan kom han till en flyktingförläggning på Öland. Det var ingen slump att han började driva klädbutiker.

– I Pakistan hade min far en klädbutik och han lärde mig allt. Under min tid här har jag haft flera viktiga och fina mentorer som har ställt upp för mig och alltid hjälpt till. Sigvard Johansson på Stufvenäs, Olle Wall och Lage. De har alla varit jätteviktiga för mig.

Vad ska du göra istället?

– Jag har inte bestämt det ännu. Jag behöver vila lite och sedan får vi se. Men det kommer förmodligen att dröja innan det blir sålt.

– Jag har byggt upp detta under 30 år och det är viktigt att det blir någon som sköter det på ett bra sätt, som jag har gjort.

Kommer du att bo kvar?

– Under alla dessa år har jag bott i Borgholm och det här är mitt hem. Vi kommer inte att flytta.

Hur mycket begär du för verksamheten?

– De får komma med bud och sedan får jag ta ställning till det.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.