Broarbetet klart tidigare än beräknat – nu öppnas alla körfält

På torsdag natt pausas arbetet på Ölandsbron, för att ge sommartrafiken fullt utrymme under två månader.
– Vi är jättenöjda och har blivit klara med arbetet tidigare än beräknat, säger Trafikverkets projektledare Johan Wesley.
Ölandsbron • Publicerad 14 juni 2018
Under torsdag natt plockas alla avspärrningar bort och därefter är hela bron körbar hela sommaren.
Under torsdag natt plockas alla avspärrningar bort och därefter är hela bron körbar hela sommaren.Foto: Arkiv

När renoveringen av högbrodelen påbörjades i mitten av mars, gjorde snöstormar, blåst och kyla att entreprenören Svevia hamnade efter i arbetet. Därefter har vädret varit betydligt gynnsammare.

– Vi är jättenöjda och har blivit klara med arbetet tidigare än beräknat. Egentligen skulle vi öppna bron på måndag, men nu blir det på fredag istället, säger Johan Wesley.

Hur har bilisterna skött sig?

– De absolut flesta har skött sig jättebra. Det är någon som kört gocart och stoltserat med att testa hur långt lagar och regler håller, men bortsett från det har de skött sig.

Underhållsarbetet återupptas den 20 augusti, fram till 21 september. Då blir framkomligheten något mer begränsad än den varit under vårens arbete på högbrodelen. Den här perioden sker arbetet på högbrodelens mittenfil, vilket innebär att båda mittenfilerna stängs av och trafiken hänvisas till varsin ytterfil.

Under Skördefestveckan blir det åter en paus, innan renoveringen fortsätter på lågbrodelen. Då återgår arbetet till hur det var inledningsvis, genom att bron blir helt öppen under pendlingstid.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.