Annons

BRAND I VILLA: kraftiga lågor

13:10 kom det larm om brand i villa, som ska ha spridit sig från pannrummet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 5 maj 2021
Räddningstjänsten fokuserar på att branden inte ska spridas från källaren till resten av huset.
Räddningstjänsten fokuserar på att branden inte ska spridas från källaren till resten av huset.Foto: Andreas Yngvesson

På onsdagen vid klockan 13.10 kom det ett larm om att det hade börjat brinna i en villa i Stora Brunneby. Det var en vedpanna i källaren som hade orsakat den, inringaren hade själv försökt släcka elden men inte lyckats.

Räddningstjänsten var på plats kring 13:30 enligt Trygghets– och larmcentralen. Det uppgavs handla om en kraftig brand med lågor ut genom fönsterna.

Annons

– Det brinner i källaren på en en och halvplansvilla och räddningstjänsten fokuserar nu på att begränsa branden. Största hotet nu är att den sprids till resten av huset, sa Jakobine Fredskov, från Larm och trygghetscentralen.

Strax efter klockan 14.00 var Ölandsbladets reporter Andreas Yngvesson på plats.

– Det är stor rökutveckling och massvis med brandmän, det är säkert 15 stycken på plats som jobbar intensivt för att släcka branden. Det verkar också vara svårt för dem att komma åt den för de har hämtat motorsågar, säger han.

Huset ligger intill östra landsvägen som spärrades av under brandbekämpningen.

– Det blåser väldigt mycket, det är så att bilen skakar och den är brandmännens största fiende just nu skulle jag tro.

Vid klockan 15.30 rapporterade räddningstjänsten att branden var släckt. Men det fanns risk för spridning i taklaget upp till övervåningen.

– De har börjat frilägga taket och söker av området med värmekamera efter glödbränder. De beräknar att räddningsinsatsen ska vara avslutad om två timmar. Men redan nu börjar de trappa ner på personal, säger Tony Bergelind, från Larm- och trygghetscentralen.

Det är ännu okänt hur stora skador branden har orsakat huset men det står kvar. Det finns inga rapporter om personskador.

Foto: Andreas Yngvesson
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons