GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand i byggnad – ”Fullt övertänt”

Öländskt byggnad fullt övertänd. Låter det brinna ner och inriktar sig på att stoppa spridning.
Sörby Tall • Publicerad 18 maj 2022 • Uppdaterad 19 maj 2022
Genrebilder: Brand i byggnad.
Genrebilder: Brand i byggnad.Foto: Arkiv

– Det är ett fristående förråd på sex gånger fyra meter som brinner, säger Juha Vierola, vakthavande befäl på Räddningstjänsten.

14:15 kom det in larm om ”Brand i byggnad. Mindre, fristående byggnad”. Det gäller ett hus på Ramsättravägen, Sörby Tall på mellersta Öland.

– Det är fullt övertänd och man låter det brinna ner. Borgholmsstyrkan från Räddningstjänsten är på plats och inriktar sig nu på att undvika spridning i terräng och gräset, säger Juha Vierola 14:37.

Några personskador?

– Nej, inga personer drabbade.

Enligt Trafikverket innebär branden ”Mycket stor påverkan” på trafiken.

”Vägen avstängd på grund av brand nära vägen norr om Sörby. Vägen beräknas öppna klockan 16:30.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.