unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Borgholms kommun: Bekräftad smitta på äldreboende

Det första fallet av covid-19 på ett äldreboende i Borgholms kommun har bekräftats. Samtidigt öppnar kommunen evakueringsboendet på Ekbacka.
Socialchef Anna Hasselbom Trofast konstaterar att det första fallet av covid-19 på ett äldreboende i Borgholms kommun har konstaterats.
Socialchef Anna Hasselbom Trofast konstaterar att det första fallet av covid-19 på ett äldreboende i Borgholms kommun har konstaterats.
Foto: Andreas Yngvesson

Sedan tidigare har fyra personer som inom socialtjänsten i Borgholms kommun konstaterats smittade, men nu har det första fallet på ett av kommunens äldreboenden bekräftats.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och vidtar alla åtgärder vi kan för att inte få en smittspridning i våra verksamheter, säger socialchef Anna Hasselbom Trofast.

Den smittade personen innebär att kommunen väljer att öppna sitt evakueringsboende för smittade på Ekbacka.

– Vi öppnar nu vårt evakueringsboende. Det är en trygghet att allt är iordningsställt och rekryteringen klar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgholms kommun meddelar också att samtliga omsorgstagare inom kommunens verksamheter, som uppvisar symtom testas och även personalen i större utsträckning testas nu.

– Att vi nu kan göra fler provtagningar är positivt och är ett sätt att minska smittspridningen av covid-19, säger Christina Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Äldreomsorgen har ingen markant ökning av sjukskrivningar, utan lägre sjukfrånvaro nu än i mitten på mars, när pandemin bröt ut.