Borgholm satsar på loppis varje fredag – ”Alla är välkomna”

Borgholms Cityförening gör i sommar en satsning på loppis. I den outnyttjade Södra Parken, intill Netto, kommer det att finnas möjlighet att ställa upp ett bord och sälja sina saker.
BORGHOLM • Publicerad 27 juni 2018
Yvonne Lindström, Kenneth Sunesson, Gia Thörnquist, Anneli Palmgren ser fram emot fredagens loppispremiär.
Yvonne Lindström, Kenneth Sunesson, Gia Thörnquist, Anneli Palmgren ser fram emot fredagens loppispremiär.Foto: Alexander Jensen

Varje fredag med start den 29 juni och fram till den 17 augusti kan personer för en mindre kostnad ställa upp ett bord i parken och sälja sina saker. Borgholms Cityförening är tacksamma för om de som vill sälja anmäler sig innan för det underlättar i förberedelserna men det är absolut inget krav.

– Alla är välkomna och det ska vara i all enkelhet. Tanken är att barn ska kunna komma hit med en liten skrinda och sälja några timmar, säger Anneli Palmgren, från Borgholms Cityförening.

På plats kommer Yvonne Lindström att hjälpa till med att organisera loppisen.

– Det ska bli jätteroligt. Jag älskar loppisar och det ska bli kul att få träffa massor med folk, säger hon.

Det var en borgholmsbo som kom på idén efter att han hade varit utomlands och sett loppisparkerna i bland annat London och Berlin.

– Vi har haft storloppisar i tio år som är väldigt omtyckta och det visar att loppis drar folk. Vi tycker det här är en outnyttjad och fin plats i Borgholm, säger Kenneth Sunesson, från cityföreningen, och fortsätter:

– Under sommaren dras folket till torget och hamnen, förhoppningsvis gör detta att de stannar lite extra i den här delen av staden också.

Cityföreningen tror idén har en stor potential att med tiden växa och bli betydligt större.

– Visionen är att det ska bli ett självspelande piano. Det vore roligt om det så småningom kunde hålla på från maj till skördefesten och även fylla Norra Parken, säger Anneli Palmgren, från cityföreningen.

På fredag är det premiär och då hoppas de på 20 loppisbord.

– Det blir en provomgång och en läropeng. Men vi hoppas att det blir uppskattat och att vi mot slutet av sommaren även kan fylla Norra Parken, säger Anneli Palmgren.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.