Borgholm inför besöksförbud på äldreboende

Efter tisdagens besked om skärpta allmänna råd i Region Kalmar har Borgholms kommun beslutat att inför besöksförbud på vård- och omsorgsboenden.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun • Publicerad 10 november 2020 • Uppdaterad 11 november 2020
Borgholms kommun inför besöksförbud på sina vård- och omsorgsboenden.
Borgholms kommun inför besöksförbud på sina vård- och omsorgsboenden.Foto: Carin von Post

I våras var det besöksförbud på landets vård- och omsorgsboenden. Nu har Borgholms kommun beslutat att åter införa ett förbud att besöka sina anhöriga på vård- och omsorgsboenden.

Förbudet gäller i första hand till 8 december.

Idrottsanläggningar både inne och ute stänger, undantaget föreningsdriven träning för barn födda 2005 eller senare samt för yrkesmässig idrott).

Kommunalt ägda badhus (Åkerbobadet och Kallbadhuset) stänger för allmänheten. Åkerbobadet är redan stängt för renovering, det planerade öppnandet skjuts på framtiden. Simundervisning för barn födda 2005 eller senare tillåts, om det kan ske klassvis.

Biblioteken stänger, med undantag för skolverksamhet. Bibliotekets service fortsätter dock, men i begränsad omfattning. Ring 0485-88070 eller skicka e-post om du vill beställa böcker för avhämtning utanför biblioteket eller för att hämta dina beställda böcker. Återlämning sker i bokinkastet.

”Nu har Borgholms kommun beslutat att åter införa ett förbud att besöka sina anhöriga på vård- och omsorgsboenden.”
Borgholms kommun

Museer, konsthallar och annan besöksverksamhet stänger.

Skolmatsalar håller öppet med anpassningar. Servering för allmänhet stängs.

Öppna förskolan stänger.

Fritidsgårdar håller öppet för de barn som går på skolan men stänger för barn och ungdomar från andra skolor. Fritidsgårdarna kan erbjuda digital verksamhet och bedriver utomhusaktiviteter.

Kulturskolan stänger för gruppaktiviteter. De kan erbjuda verksamhet digitalt. Viss individuell undervisning kan fortgå med lokal anpassning för barn födda 2005 eller senare.

Vuxenskola genomför endast digital verksamhet.

Mötesplatser och aktiviteter för seniorer genomför endast digital verksamhet.

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i kommunens verksamheter.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.