Annons

Borgholm hälsocentral har öppet dygnet runt vid midsommar

I Borgholm förstärks öppettiderna på hälsocentralen över midsommar.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 3 juni 2021
Borgholms Hälsocentral håller extra öppet vid midsommar.
Borgholms Hälsocentral håller extra öppet vid midsommar.

Midsommarhelgen håller hälsocentralen öppet dygnet runt från kl. 10.00 den 25/6 till kl. 15.00 den 27/6. Under veckorna 26-32 har Borgholm hälsocentral också öppet någon timme längre om dagarna, mellan kl. 08.00 och 18.00.

För den som behöver söka vård i sommar är det i övrigt inga större förändringar.

Annons

I första hand hänvisas invånaren till 1177.se för information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, egenvårdsråd och personliga e-tjänster. Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. När söktrycket är som störst under sommaren kan det periodvis bli längre svarstider.

Om egenvård i hemmet inte räcker till kan invånaren vända sig till länets hälsocentraler eller primärvårdsjourer.

Under sommaren förväntas en låg smittspridning, men än är inte pandemin över. Uppmaningen att komma ensam till vården gäller fortsatt, förutom för den som har behov av ledsagare. Det är också viktigt att den som behöver komma till sjukvården först ringer och bokar en tid på mottagning. För allvarlig akut sjukdom eller olycka ska man ringa 112 för ambulans.

På sjukhusen gäller fortsatt besöksförbud för att hälsa på inneliggande patienter.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons