Annons

Borgholm avslutar distansundervisningen – Samtliga elever tillbaka till skolorna

Borgholms kommun kommer på måndag att öppna upp igen. Samtliga elever ska tillbaka till skolorna och även Kulturskolan, Öppna förskolan och fritidsgårdarna öppnas.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 2 februari 2021
Borgholms kommun kommer på måndag att öppna upp igen. Samtliga elever ska tillbaka till skolorna.
Borgholms kommun kommer på måndag att öppna upp igen. Samtliga elever ska tillbaka till skolorna.Foto: Arkiv

Borgholms kommun meddelar i ett pressmeddelande att efter den 7 februari avslutas distansundervisningen i Borgholms kommun. Det innebär att samtliga elever ska återgå till att vara på plats och få normal undervisning i skolorna, från och med månad den 8 februari.

”Skolorna fortsätter att vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Dessa åtgärder anpassas utifrån varje skolas behov.”

Annons

Då öppnar också fritidsgårdarna igen och verksamheten är öppen för besökare födda 2005 och senare.

Från och med måndag 8 februari öppnar Kulturskolan upp sina lokaler för barn födda 2005 och senare. Man kommer fortsätta ha anpassningar med handtvätt, avstånd och ställa in vid förkylningssymtom. Öppna förskolan öppnas också men med begräsningar.

Däremot är biblioteken fortsatt stängda för besökare men erbjuder begränsad service som tidigare.

Nu erbjuds också gymnasieelever som bor i Borgholm att hämta lunchlådor på kommunala skolor i kommunen. Lunchlådorna är frysta och hämtas ut för 5 dagar på en gång och eleven får förvara lådorna hemma och tina, sedan själv värma dem.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons